Allereerst zal ik zoveel mogelijk informatie inwinnen over jou en je kindje. Op basis van deze informatie kijken wij samen naar een geschikte knooptechniek/draagwijze. Daarna zal ik stapsgewijs de techniek voordoen, waarna wij deze samen gaan doorlopen. Dit doen we door gebruik te maken van een oefenpop. Deze heeft de afmetingen en het gewicht van een pasgeboren baby. Als dit goed gaat knoop je alleen en pas als je zeker genoeg bent knoop je met je eigen kindje. De consulten vinden bij jou thuis plaats. Ik geef consulten in Purmerend, Ilpendam, Edam, Volendam, Monnickendam, Katwoude, Kwadijk, Zuidoostbeemster, Middenbeemster, Amsterdam Noord, Oostzaan, Purmerland en Den Ilp, Hieronder zie je een overzicht van de consulten.
Dit is de meest gebruikte knooptechniek bij pasgeboren baby's. Je draagt je kindje op je buik met het hoofdje op kushoogte. De FWCC wordt gedragen met een lange geweven doek (maat 6).
Eveneens een knooptechniek waarmee je je kindje op je buik draagt. Ook deze draagwijze is geschikt voor pasgeboren baby's. Een nadeel van de kangaroo carry is dat de bewegingsvrijheid van schouders van de ouder beperkt wordt. Deze knooptechniek wordt gedragen met een geweven doek (maat 4 of 5).
Met deze knooptechniek draag je je kindje op de heup door middel van een schuifknoop (Slipknot) of een platte knoop. Voor de classic hipcarry gebruik je een korte geweven doek (maat 2 of 3). Deze draagwijze is geschikt voor pasgeboren baby's.
Dit betreft een draagtechniek met een rekbare doek. Voordeel van deze knoopwijze is dat je de doek vooraf kan afknopen en daarna je kindje in de doek plaatst. Nadeel van de rekbare doek is dat deze minder goed ademt dan een geweven doek. Daarom wordt hij tijdens warme dagen als benauwd ervaren. Wel zijn ze zeer geschikt voor pasgeboren baby's. Meestal zijn rekbare doeken doeken "one size fits most" en vallen tussen de 5,0 en 5,5 meter.
Dit is een enkellaagse knooptechniek waarbij je je kindje hoog op je rug draagt. Deze methode van rugdragen is geschikt voor pasgeboren baby's, hoewel de voorkeur toch uitgaat naar de Front Wrap Cross Carry. Deze knooptechniek wordt gedragen met een geweven doek (maat 4 of 5).
Buikdragen met draagzakken gemaakt van draagdoekstof. Ouders die liever niet met doeken willen dragen, kunnen gebruik maken van een soft structured carrier. Tijdens het consult help ik je met het afstellen van je draagzak en leer ik je hoe je je kindje veilig kunt dragen.
Let goed op bij de aanschaf van je draagzak. Vaak wordt door de verkoper gesuggereerd dat een draagzak geschikt is voor pasgeboren baby's. Dit is meestal niet zo. draagzakken zitten vaak pas goed vanaf maat 62 of hoger.